Manege met veel mogelijkheden

Genoeg ruimte om te genieten van het paardrijden

Op dit moment is er een mogelijkheid voor stalling.

Samen met onze medewerkers hebben wij vanaf 1986 ons best gedaan om Manege Hillegersberg te maken zoals zij nu is. Met trots laten wij je zien hoe onze manege eruit ziet en stellen we je voor aan onze medewerkers. Heb je nog vragen of wil je graag een keer komen kijken? Neem dan contact met ons op.

Binnen- & buitenstal

De manege heeft zowel binnen als buiten stallingsplaatsen. 
In de binnenstal staan de meeste lespaarden en –pony’s en enkele pensionpaarden. 
Hier bevinden zich ook de zadelkamer, poetsplaats, wasplaats en het solarium. 
Via de binnenstal kun je ook naar de binnenmanege, toiletten en de kantine. 

De buitenstallen bevinden zich rondom de buitenrijbaan. Hier staan voornamelijk pensionpaarden. De boxen zijn ruim, voorzien van een deelbare deur, verlichting en een eigen zadelhaak.

 Rijbanen

De binnenmanege (Rijhal 1) heeft de standaard wedstrijd- afmetingen (20x40 meter) en ligt vast aan de binnenstal. Vanuit de kantine heb je goed zicht op de binnenmanege en kun je de lessen volgen vanachter het glas. Wel zo lekker in de winter! 

De tweede binnenmanege (Rijhal 2) heeft een afmeting van 20 x 35 meter en ligt tussen de buitenstallen, waar eerst onze kleine buitenbaan was. Vanuit de kantine heb je goed zicht op de binnenmanege en kun je de lessen volgen vanachter het glas en bij lekker weer op het terras.

Buitenbaan
De grote buitenbaan is groter en meet 20x60 meter. Hierin kunnen dan ook officiële Z-dressuur wedstrijden gereden worden. De rijbaan heeft een fantastische ligging, midden in het bos en omringd door weiland waarin onze pony’s lopen. Regelmatig komen er konijnen en fazanten op bezoek en soms kun je er zelfs een vos spotten. Je kunt je dus wel voorstellen dat hier dagelijks met heel veel plezier gereden wordt. Gedurende het wedstrijdseizoen worden hier tevens de KNHS- wedstrijden gereden. 

 Het Lage Bergse Bos 

Onze manege ligt midden in het Lage Bergse Bos en biedt dus goede mogelijkheden voor buitenritten.  In het zomerseizoen gaan we in het kader van de lessen regelmatig naar het bos voor een buitenrit, maar er worden ook regelmatig langere buitenritten georganiseerd waarvoor je kunt inschrijven op de borden.  Zie hiervoor: buitenritten


Let wel: je kunt alleen opgeven voor deze buitenritten als je lid bent van de manege.  Wij verhuren géén manegepaarden voor individuele buitenritten!  

Kantine

Onze gezellige kantine met uitzicht op de binnenmanege en de buitenrijbaan, biedt een uitgebreid assortiment aan drankjes, hapjes en kleine maaltijden. 
Of het nu voor of na het rijden is, of tijdens het bekijken van de lessen, je bent altijd van harte welkom. Wij schenken géén alcohol aan jeugd onder 18 jaar en er mag niet gerookt worden in de kantine. Zie onder 
openingstijden wanneer de kantine open is.

Medewerkers

Rob Diks

Directeur Manege Hillegersberg
Aanspreekpunt en verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. 
Sinds 13 mei 1994 getrouwd met Antoinette en sinds 1 april 1992 in dienst van Manege Hillegersberg. 

Even voorstellen:
Ik ben mijn opleiding begonnen bij de familie Jespers in Oosteind, in Brabant waar ik zelf ook vandaan kom. Zij hadden een veelzijdig bedrijf waarin fokkerij/hengstenhouderij (Adri Jespers), springen (Johan Jespers) en dressuur (Frenk Jespers) op hoog niveau aan bod kwamen. Een hele veelzijdige opleiding dus! Na de opleiding Deurne heb ik veel jonge paarden aangereden en wedstrijden gereden, vooral springen. 

Om vervolgens samen met Antoinette een bedrijfsleiderteam te vormen en op verschillende bedrijven ervaringe op te doen. En nu werken we alweer 20 jaar op Manege Hillegersberg……. 

Toch is het nog steeds een uitdaging om maneges in het algemeen en deze manege in het bijzonder, een (nog) betere naam te geven. Het moet een plezier zijn om hier rond te lopen, of je nu bedrijfsleider, klant of paard bent! 

Antoinette Diks-Schalekamp

Bedrijfsleider-Instructeur Manege Hillegersberg
Dit doe ik samen met mijn man Rob Diks, sinds 1 april 1992.

Even voorstellen:
Al heel jong raakte ik besmet met het paardenvirus. Misschien is het begonnen in Schotland waar wij een jaar gewoond hebben of op de oude Manege Hillegersberg, waar ik mijn eerste lessen heb gekregen bij meneer Bossché. 

In elk geval wist ik al heel snel dat ik “in de paarden wilde”. Dus naast mijn school deed ik al de opleiding ORUN, toen nog de Ponyclubleider- en Commandantencursus. 
En daarna wilde ik per se naar de Hippische Beroepsopleiding in Deurne. Komende uit een dokters-familie, was het best wel even raar voor mijn ouders dat ik niet naar de universiteit wilde, maar naar NHB Deurne. Gelukkig vonden ze het goed en in het cursusjaar September 1984 kwam ik daar Rob tegen…
 
Mijn 1e werkgever was Ria Spaan van Manege de Mustang in Zuid-Beijerland. 
Daar gaf ik les aan hele veelbelovende ruiters waaronder Kirsten Beckers (ruiter van Stoeterij Broere en Jazz) en Barbara en Mischa Koot (geeft trainingen bij Academy Bartels). Een leuke tijd! 

Onze 1e bedrijfsleidersfunctie van Rob en mij samen werd op Manege Ruighenrode in Lochem, nu de thuishaven van Eurocommerce (broertjes Schröder). Dit was ook een New-Forrest pony en- Trakehenerfokkerij. Hierna hebben we even heel kort op een grote manege in Houten gewerkt en zijn van daaruit verhuisd naar Manege Hillegersberg. 

Naast het werk op de manege doe ik veel voor de FNRS, opleidingen en workshops voor juryleden/ruiters/instructeurs. Ik maak deel uit van het bestuur van de VCN (Carrousel) en ben cursusleider carrouselcommandant en ik ben voorzitter van onze rijvereniging RCR. 
In 2003 ben ik afgestudeerd aan de Hoge School in Dronten en mag mezelf sindsdien Ingenieur noemen, dus toch een titel! 

Mijn grootste passie ……….het paard. Mijn grootste wens………….mensen zo te leren omgaan met paarden dat zij er allebei heel veel plezier aan beleven! 

Franny Nowee


Sinds 2005 ben ik werkzaam op Manege Hillegersberg. In 2005 heb ik de opleiding Paardenhouderij Niveau 4 afgerond en ben even werkzaam geweest bij de Fam. Bottelier in Buinen (Drenthe). Ik had na 3 maanden toch heimwee en ben weer naar de Randstad teruggekeerd.
 
Met hulp van de manege en onze dierbare Lodewijk heb ik in 2007 het examen Orun 1e fase Rijden gehaald.
 
Intussen geef ik fulltime les aan zowel volwassen als kinderen, begeleid ik de ponykampen, commandeer ik momenteel twee wedstrijdcarrousels en de zogenaamde "instap carrousel" voor enthousiaste ruitertjes die carrousel willen leren rijden.
 
Wil je graag bij ons rijden, dan kom je mijn naam regelmatig tegen. Ik ben verantwoordelijk voor de aanname van nieuwe ruiters en indeling van de lessen. Daarnaast beantwoord ik de e-mails die manege Hillegersberg binnenkrijgt.
 
In samenwerking met Antoinette heb ik ons opleidingssysteem voor de jeugd ontwikkeld en zal deze speciale dagen begeleiden. In februari 2011 ben ik door mijn cursisten genomineerd voor de Instructeur van het jaar en heb mogen optreden op de FNRS Instructeursdag. Daar heb ik een mooie 3e plaats behaald en een hoop ervaring opgedaan.

Marielle Kleingeld

Sinds ongeveer vier jaar geef ik les op de manege. Ik geef de stap-/draflessen, aan de kinderen die voor het eerst komen pony rijden. Het is heel leuk om te zien hoe het verder gaat met de kinderen, en ze te blijven volgen in hun vorderingen. 

Ik werk iedere week op donderdagavond en om de andere week op zaterdagmiddag. 
De lessen zijn afwisselend. Het zijn lessen zowel aan kinderen als volwassenen en dus gaat het om zowel pony- als paardenlessen. 

Ik heb geen lievelingspaard of -pony, want ze zijn me allemaal even lief. Ieder paard en elke pony heeft zo zijn eigen leuke dingen. Ik heb zelf een paard waarmee ik alweer enkele jaren in de carrousel rijd.

Jennefer de Jong

Hallo, ik ben Jennefer en werk sinds oktober 2007 op Manege Hillegersberg. Ik geef op dit moment les op de maandagavond en heb hier 3 hele leuke groepen. Voorheen gaf ik les op dinsdag- en donderdagavond. Dit waren ook hele leuke en gezellige avonden, maar omdat ik overdag gewoon van half 9 tot 5 een kantoorbaan heb (ik ben directiesecretaresse) was 2 avonden lesgeven wat teveel van het goede. In overleg met Rob en Antoinette kwam het iedereen beter uit als ik de maandagavond (dus 1 avond i.p.v. 2) voor mijn rekening zou nemen en dat doe ik nu alweer een jaar lang met ontzettend veel plezier! 

Tot 2006 heb ik lesgegeven op de Capelle Manege en daar werkte ik wel fulltime. Daar heb ik ook jaren geleden (toen we nog jong waren) Crista ontmoet. We hebben daar destijds samen stage gelopen voordat we aan de opleiding in Deurne begonnen, en dat was een geweldige tijd. Zij heeft me dan ook in contact gebracht met Rob, omdat er op Manege Hillegersberg nog iemand werd gezocht om les te geven. Zo zie je…. De wereld is klein….. 

Sinds ik weer lesgeef heb ik ook het rijden weer een beetje opgepakt. Puur voor de lol. Ik rijd regelmatig op de woensdagavond bij Crista in de les op Marnix. Wat een fantastisch paard is dat zeg! En echt een slimmerd. Ik was na het eerste uurtje hobbelen op zijn rug gelijk verknocht aan deze grote jongen. Heerlijk zo een uurtje in de week rijden op dat dier. De ambitie om weer een eigen paard te kopen en wedstrijden te rijden heb ik niet meer. Ik ben daar heel mijn leven eigenlijk al druk en fanatiek mee bezig geweest, maar dat is er nu wel een beetje af. Ik vind het nu voornamelijk leuk, dus rijd ik weer. 

Carrousel is eigenlijk nog steeds wel mijn “ding”. Op Capelle heb ik 3 jaar de ponycarrousel mogen trainen en ben daar 2 jaar kampioen mee geworden en 1 jaar 2e, daar ben ik ook nog steeds heel trots op. Antoinette en ik wisselden de titel af per jaar! Haha! Leuk was dat. Nu is zij met haar kids al een paar jaar ongeslagen en ook met de paarden al een paar keer kampioen geworden, en verdiend! Ik ben fan en een fanatieke supporter op de kampioenschappen! 

Ik wens iedereen heel erg veel plezier met het beoefenen van onze mooie paardensport en ik zie jullie allemaal vast wel weer een keer op de manege voorbijschuiven. 

Ciska Doorduin

Ik ben Ciska Doorduin, ik woon in den Haag en werk op deze manege sinds mei 2009.

Ik ben in 2007 full-time begonnen in de paardenbranche. Ik ben toen gaan werken in Canada bij een grote stal met Friese paarden. In 2008 ben ik in Nederland terug gekomen en ben toen gaan werken op een manegebedrijf in Den Haag en heb mijn MMI (instructeursdiploma) in 2009 gehaald. Ik geef dagelijks lessen en doe ook stalwerkzaamheden behalve op donderdag.

Ik kom in mijn vrije tijd ook naar de manege om Franz te rijden. 

Rob Spangenberg

Hallo, 
Ik ben Rob Spangenberg en ben werkzaam als onderhoudsman en horecamedewerker bij Manege Hillegersberg.