Nieuwbouw

Door de aanleg van de verlengde A16 snelweg dwars door het Bergse Bos, zijn we genoodzaakt om onze manege te verhuizen. Maar we maken van de nood een deugd!

Hieronder vind je meer informatie over wat er gaat gebeuren, wat de locatie van de nieuwe manege is en hoe deze eruit zal komen te zien. Afsluitend een oproep om mee te doen aan de sponsoracties.

Wat gaat er gebeuren ?

Op de noordelijke rondweg van Rotterdam, de A20 is het erg druk. Om hier iets aan de doen, gaat de overheid de snelweg A16 doortrekken naar de A13.
Zo'n nieuwe snelweg betekent niet alleen dat we sneller bij de manege kunnen komen. Zoals je op de kaart rechts kunt zien, gaat die weg dwars door het Bergse Bos - erger nog : dwars door het terrein van onze manege (aangegeven met circel). Begin 2019 zal worden begonnen met de werkzaamheden in het Bergse Bos.

Waar gaan we naar toe ?

Gelukkig hebben we op korte afstand van de huidige manege een locatie gevonden om een nieuwe manege te kunnen bouwen. Op de foto hieronder zie je dat we aan dezelfde Bosweg blijven zitten, slechts een paar honderd meter verderop.

Hoe komt de nieuwe manege eruit te zien ?

Om een nieuwe manege te mogen bouwen moeten er veel plannen worden gemaakt en veel vergunningen worden aangevraagd. Een heel werk !
Voordeel van al die plannen is wel dat we je goed kunnen laten zien hoe de manege eruit zal komen te zien :

Wat zie je op bovenstaande plaat ?

Op de tekening zie je de manege zoals je hem zult zien als je er aankomt vanaf de Bosweg.
Allereerst rechtsonder de parkeerplaats. Die is nu op eigen terrein. Links daarvan zie je het huis van Rob en Antoinette liggen, die nu veel beter een oogje in het zeil kunnen houden.
Vervolgens loop je richting de grote, gesloten rijhal. Rechts daarnaast ligt de open buitenbaan. Helemaal aan de achterkant van het terrein is de open, overdekte rijhal. Tussen de twee overdekte rijhallen, in de rechterachterhoek van het gebouw komt de kantine.
De rijtjes met kleinere gebouwen links zijn de paardenstallen. Alle paarden kunnen voortaan naar binnen en naar buiten kijken !

Al met al ziet het er prachtig uit, nietwaar?

Voor degenen die nog meer willen weten, is hieronder een plattegrond met uitleg opgenomen.

Nieuwbouw is duur  -  we hebben jouw hulp hard nodig !

Natuurlijk krijgen wij een vergoeding van de overheid omdat we onze manege moeten verlaten. Maar omdat wij het iedereen (paarden, ruiters en manegemedewerkers) naar de zin willen maken, gaan we in de nieuwe manege een aantal extra wensen realiseren.

Voor deze extra wensen is de ontvangen vergoeding niet voldoende - daar hebben we jouw hulp voor nodig. Vanaf Pasen 2018 tot aan de opening van de nieuwe manege zullen daarom meerdere sponsoracties worden gehouden.

Doe mee met jouw inzet en financiële bijdrage en we maken er samen een fantastisch nieuw begin van!